Over mij

‘Je ziet de wereld niet zoals die is maar zoals je bent’

Na mijn studie heb ik jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt. Met vallen en opstaan leerde ik met mijn voeten in de modder te ‘managen’. Ik heb ervaren welk effect verschillende culturen binnen organisaties kan hebben, wat de impact van reorganisaties en herstructureringen kunnen zijn en … ik heb me gerealiseerd hoe uniek het menselijk gedrag is!

Toen ik als jonge vrouw directeur werd van een grote organisatie, merkte ik dat er soms met argwaan naar me werd bekeken. Mijn reactie hierop was dat ik verhardde in mijn communicatie en ging strijden. Ik handelde op basis van rationele overwegingen, een benadering die ik goed ken vanuit mijn opvoeding. Ik negeerde volledig mijn emotionele kant waardoor ik steeds verder verwijderd raakte van mezelf. Dit zorgde ervoor dat ik uit contact ging met de ander en zeker ook met mezelf. Daar kreeg ik last van en kwam ik in een burn-out terecht.

Door hiermee aan de slag te gaan (wat een klus!), ben ik stap voor stap dichter bij mezelf gekomen. Gedurende dit proces raakte ik geboeid door menselijk gedrag en ben opleidingen gaan volgen om me hierin te specialiseren. Mijn fascinatie zorgde ervoor dat ik tot het besef kwam dat ik hier ‘mijn ambacht’ van wilde maken: mensen begeleiden die soms ook aan het strijden zijn, met zichzelf of met elkaar en zichzelf daarmee te kort doen. 

En nu, meer dan 12 jaar later, ben ik dankbaar dat ik uitdagende teams en prachtige mensen heb mogen begeleiden. Ze hebben me laten zien, zoals ik dat zelf ook ervaren heb, dat wanneer je meer vanuit je unieke zelf kunt zijn, het vanzelf gaat stromen en strijden niet meer nodig is. Dan ontstaat er vanzelf ruimte en vrijheid om de beste versie van jezelf te worden en te laten zien wie je bent! 

Wilma van Zuilen
06-14378359

Kennismaken?

Nieuwsgierig wat ik voor je team, voor je medewerker(s) of voor jou kan betekenen?
Bel me!

06-14378359

of gebruik het contactformulier hiernaast.