Teamcoaching

Waarom kiezen voor teamcoaching?

Gedoe binnen het team

Als ervaren teamcoach begrijp ik dat teams soms vastlopen in communicatie en samenwerking. Dit leidt vaak tot spanningen, conflicten en verminderde effectiviteit.

Herken je de volgende signalen?

[

Als teamleden elkaar niet (meer) weten te vinden?

[

Als teamleden elkaar onderling lijken te mijden?

[

Als er onvoldoende gebruik wordt gemaakt van elkaars kwaliteiten?

[

Als er spanningen heersen en zaken niet uitgesproken worden?

[

Als er over elkaar gesproken wordt in plaats van met elkaar?

[

Als het team stuurloos ronddobbert en iedereen zijn ‘eigen ding’ doet?

Als HR-manager/adviseur of leidinggevende is het vaak lastig om het team (weer) op de rit te krijgen. Ik help je hier graag bij. 

Mijn aanpak richt zich op het doorbreken van deze impasse van niet verder komen. Daarbij nodig ik teamleden uit om zich uit te spreken en naar elkaar te luisteren. Ik geloof sterk in het belang van ervaringsgericht leren. Het ervaren van alternatieve manieren van samenwerken geeft het team de gelegenheid om te ervaren hoe het anders kan, wat vaak krachtiger is dan simpelweg erover praten. Medewerkers zullen verbaasd staan over zichzelf en over het team. Een gevoel van trots zijn, op zichzelf en op elkaar. Zo kan het dus ook!

Creëer een team MET IMPACT

Als teamcoach begeleid ik teams niet alleen wanneer er conflicten zijn, maar ook proactief om hen effectiever te maken. Veranderingen in de markt, herstructurering of reorganisatie kunnen nieuwe uitdagingen met zich meebrengen. Mijn begeleiding is erop gericht om teams meer wendbaar te maken in een steeds veranderende omgeving waarbij de beste versie van jezelf laten zien en met elkaar voor het beste resultaat gaan essentieel is.

Enkele suggesties om van je team een team MET IMPACT te maken:

[

Zorg voor een veilige omgeving en duidelijke kaders

Teamleden moeten zich vrij voelen om zich uit te spreken zonder angst voor negatieve consequenties. Wees hierin een voorbeeld. 

[

Zorg voor duidelijke doelstellingen en waarden

Zorg voor duidelijke doelstellingen en waarden binnen het team, dan hoeft daar in ieder geval geen discussie over te zijn. Kaders zijn nodig om daarbinnen te kunnen spelen!

[

Bouwen aan vertrouwen

Organiseer activiteiten die ruimte geven om elkaar op een andere manier te leren kennen en waar ze met elkaar kunnen lachen en ontspannen. Creëer momenten die de teamleden aanmoedigen om zich uit te spreken en naar elkaar te luisteren.

[

Praat met elkaar

Leer het team om op een respectvolle manier zaken bespreekbaar te maken. Moedig teamleden aan om hun gedachten en zorgen te delen tijdens vergaderingen en overleggen. Stel open vragen en luister.

[

Individuele coaching

Het gedrag van afzonderlijke teamleden is vaak van invloed op de dynamiek van het team. Geef de mogelijkheid tot individuele coaching. Daarmee geef je het signaal af dat leren bij het leven hoort.

"De teamcoaching heeft mij geholpen in een zoektocht naar mijzelf. Die zoektocht ben ik de afgelopen maanden gestart en de sessies kwamen als geroepen. Ik heb mezelf beter leren kennen en dat maakt dat ik anders om kan gaan met mensen binnen mijn team. We hebben meer lol en er is meer respect. Ontzettend bedankt Wilma!"

Leoni van Wiggen

"Ik zat laatst met oud-collega’s een kop koffie te drinken. Toen kwam ter sprake dat nog steeds het ‘geleerde’ van Wilma wordt gebruikt c.q. wordt toegepast. Dit houdt in dat Wilma bij de opdracht aanname de aansluiting maakt bij de organisatie, teams en individu. Wat hebben zij nodig en welk resultaat moet eruit komen! Wilma betrekt iedereen bij een traject en heeft oog voor de minder ‘zichtbare’ in de groep. Wilma vraagt ook feedback op haar eigen bijdrage en stuurt tijdens een traject bij waar nodig. Bij het in zee gaan ‘MET IMPACT’ kom je verder in je (teams-persoonlijke) ontwikkeling. Schroom niet om Wilma te bellen om een kop koffie te drinken en te kijken wat zij te bieden heeft!"

Leoni van Wiggen

"Door de kleine groep cursisten en de positief motiverende ervaren begeleider, Wilma van Zuilen, ontstond een gevoel van veiligheid waardoor de mogelijk kwam om met elkaar dieper te gaan en dus tot de kern te komen. Deze training is een echte aanrader voor een ieder die zichzelf op een hoger level wil brengen!"

Gerben Schuyzeman

"Ik heb de teamcoaching echt als heel nuttig ervaren, de praktische toepassing heeft me direct geholpen. Het proces van inzicht krijgen in gedrag naar veranderen van gedrag is heel duidelijk naar voren gekomen."

Maarten Brusch

"De drie daagse training is een zeer nuttige ontdekkingsreis naar bewustwording in het doen en laten. De begeleider Wilma van Zuilen is een gids. Ik heb de training als prettig en leerzaam ervaren en raad het een ieder aan."

Bastiaan Verhulst

"Ik heb Wilma leren kennen als een echte professional die altijd op zoek is naar waar zij van toegevoegde betekenis kan zijn. Kwaliteit staat bovenaan bij haar. Dat combineert ze met een enorme betrokkenheid bij zowel de organisatie als de personen die daar deel van uitmaken. Door de ervaring voel je op een ander niveau dan alleen het cognitieve wat de impact van bepaald gedrag, of juist van het loslaten van bepaald gedrag, is en ben je eerder geneigd het te herhalen. Daarnaast is ze vasthoudend en een doorzetter!"

Els Vergouwen

Kennismaken?

Nieuwsgierig wat ik voor je team, voor je medewerker(s) of voor jou kan betekenen?
Bel me!

06-14378359

of gebruik het contactformulier hiernaast.

 

3 + 6 =